Albany, New York

by Kristina 1. december 2014 20:25

I morse checkade vi ut efter frukost och gick de få kvarteren till Penn station, där vi köpte biljetter till EWR, Newark Liberty International Airport. Det var smidigt, tidigare gånger har vi bytt tåg i Newark, men nu hamnade vi rätt direkt och klev av på flygplatsen och bytte endast till air train som går mellan terminalerna på flygplatsen.  Framme på Alamo fick vi efter den sedvanliga pappersexercisen (här finns oerhörda förbättringspotentialer ser även den som inte har akademisk examen i service management) fick vi en Ford.

 

En kanadensiskregistrerad från Ontario. Så nu ser varenda kotte i trafiken att det är jämrans utlänning som kör... Bra eller dåligt får vi återkomma till.

Första stoppet efter en halvtimme var på Shoppers Vineyard i Clifton. Genom åren har jag fått hem lite roliga Absolut därifrån. I dag blev det Texas. Smak av gurka och chili. Tror nog att den som vill smaka kommer att få tillfälle till det...

Liksom i fjol, då vi hade sällskap av Bettan och Jocke,  så var vädret underbart. 16 grader kan man inte klaga på. Nu å andra sidan är det runt nollan och i morgon väntar vi oss några minusgrader då vi kör vidare norrut. Hälsade också på Tuthillstown Spirits,  de som tillverkar Hudson Bourbon. Hamnade på verkliga landsbygden, men ändå bara minuter från väg 87. 

Albany ja, vårt första intryck var att här väntar man inte på grön (vit) gubbe när man ska korsa gatan. Varför ens göra det på ett övergångsställe? Modigast (?) var farbrorn i rullstol som korsade fyra körfält i tät trafik och som vi missade med en halvmeter. Sedan gick vi en runda runt state capitolium i isande vind och hade inte heller lust att vänta på grön gubbe, så lite kanske vi kan förlåta dem?

Hann sedan med två raider på Target och Walmart,  innan vi sjönk ner på hotellrummet med mat från Walmart och country christmas gala på tv. Det hade vi koll på hemifrån, så ett av Johans krav på kvällens hotell var en bra TV. Och även om den är flera tum mindre än den i New York, så räcker den. 

Jag vet inte varför det blev mikrobokstäver plötsligt.  Får nog vänta tills vi är hemma innan jag kan korrigera. 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2014  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar