Dearborn och Detroit

by Kristina 23. augusti 2015 22:49

Tog en femminuters taxiresa från hotellet till Avis i går. På något sätt hade de senaste dagarnas shoppade inneburit att det var oundvikligt att plocka fram den stora bagen som dittills tagit upp en stor del av utrymmet i resväskan i stället och nä, det fanns inga andra alternativ än att låta en professionell köra oss... Väl på Avis försökte killen "uppgradera" oss flera gånger, det vill säga antingen få lite extra provision och/eller bli av med en bil till ett annat kontor (vi ska ju lämna den på O'Hare ) och lyckades till slut sälja in en GMC

terrain, där vi omedelbart fick fälla baksätet för att få plats med våra väskor.

Det var lite vägarbeten längs vägen österut som det tog tid att ta sig igenom, och med en timme minus in i Michigan kom vi till vårt hotell vid 14.30. Incheckning, lite mat hos grannen Big Boy och sedan mot Ford Field. Astrid visade först att det var 3 km till en idrottsanläggning med det namnet, men den vi skulle till låg två och en halv mil bort... Hade fått mejl från Detroit Lions som varnade för köer då det också var en baseballmatch som skulle äga rum samtidigt,  men vad hade vi för val?! Sedan blev det jättespännande när vi skulle hitta parkering, och sedan lite funderingar på hur vi skulle hitta tillbaks till parkeringshuset, men det löste sig uppenbarligen. 

Konserten, eller de fyra konserterna, var en upplevelse. Det var en inomhusarena för amerikansk fotboll som till slut fylldes rätt bra. Ford Field har enligt Wikipedia kapacitet för 65 000 åskådare vid "normal beläggning" med möjlighet upp till 80 000 om det i stället spelas basket. Så, försiktigt räknat var det åtminstone 50 000 där när Kenny Chesney till slut stod på scen. Dessa foton är tagna i början av kvällen.

Tror att tre sektioner ungefär motsvarade Globen när vi var där, liksom ju Brantley Gilbert var. Han gjorde ungefär samma show, men med extra patriotism här. Först ut var dock Chase Rice.

Brantley Gilbert och hans Nation...

Eric Church var nog snäppet bättre än huvudnumret Kenny Chesney, som ändå var helt klart värt pengen.  

Kenny gjorde sedan en spektakulär entré på scen i en gunga/linbana?!

Sedan kom Eric Church tillbaks och gjorde en duett med Kenny.

Men vad de drar in kosing på prylar, mat och dryck under ett sånt här evenemang. 8,50 för en Pepsi, då smuttar i alla fall jag hela kvällen. Men våra bänkgrannar drack Bud i aluminiumflaskor för 9 dollar styck och lägligt nog tyckte de flesta att säljaren kunde behålla växeln, så där drogs det in åtskilliga dollar denna kväll. Killen framför oss rasade oväntat (utan blodvite eller brutna lemmar) när han skulle gå iväg mellan något av numren, jag hade satsat pengar på en tjej tre rader längre ner att hon antingen skulle kräkas eller somna, men hon fixade det till slutet. Tittade man över till andra sidan såg det nästan ut som en myrstack, med ständig trafik upp och ned i bänkraderna. 

I dag Ford museum här i Dearborn och sedan hälsa på Johans syssling Janet!

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2015  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar