Buffalo Bill

by Kristina 22. augusti 2016 19:21

Frukost en måndagsmorgon innebar gott om plats och ingen väntan alls på våffeljärn eller brödrost. Vi körde sedan till Red rock, en nationalpark ett par mil från Denver, där man under depressionen byggde en amfiteater och därmed sysselsatte ett antal män i beredskapsarbete. Drygt 9 000 åskådare rymmer arenan och det är en mängd konserter varje säsong. En måndagsförmiddag fanns det gott om joggare och andra träningsmänniskor där... Och en och annan turist också.  

Därefter fortsatte vi till Buffalo Bills grav och museum, som låg en kort bit därifrån. William Bill Cody var en man som hade många järn i elden under sitt liv och lite mer vet vi nu om honom. Museet hade ett informationsblad på svenska minsann. Förra gången vi körde här i nordvästra delen körde vi igenom Cody i Wyoming, vilket var en stad som han grundade. Här i trakterna vet jag inte om han gjorde så mycket annat än dog, vilket fick både Cody och en stad i Nebraska att anse att han skulle begravas där. Man påstod att änkan mutats av Denver Post för att låta honom begravas i bergen här. 

Nästa mål var Natural & Science Museum, där vi traskade runt och kollade dinosaurier, egyptiska mumier, nordamerikanskt wild life och vår egen hälsa. Health var en intressant del där vi gjorde en massa tester och på slutet fick en summering som souvenir :). Vi hade tänkt äta sen lunch på museet, men missade restaurangens öppettid och ville inte bara köpa något i caféet, så vi körde längs Colfax Avenue förbi det Ramada vi bodde på för tre år sedan, tittade in i spritbutiken (de hade blodapelsin IPA:n från i går) och styrde kosan mot ett Walmart. Middagsmat i form av kyckling följde med oss tillbaks till hotellet. I morgon blir det en lång dag i bilen igen, tvärs över bergen.

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2016  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar