Harrisburg, Pennsylvania

by Kristina 5. december 2016 20:56

Jag är gammal nog att minnas Tage Danielsson monolog om det osannolika i Harrisburg, men här är vi nu! Kärnkraftsolyckan inträffade 1979 och saneringen avslutades 1993 enligt Wikipedia . 

Hämtade en härligt bronsfärgad Ford Escape hos Avis på Newark i går. Fatta! En bil som syns på parkeringen! Vi har bara besökt ett par shoppingcenter, men hade vi haft denna underbara bil i april hade vi fasen hittat den själv på parkeringen vid Sawgrass Mills ☺. New York plåtar har vi denna gång. Har nu plockat ut våra extraväskor, men det går fortfarande att ha dem i bilen utan att fälla baksätet, så hopp finns! 

I går körde vi först till New Jerseys huvudstad Trenton och NJ var den tredje delstaten att gå med i de Förenta staterna, så Trenton fick även bli landshuvudstad för en kort tid. Därefter blev det en tur till Newark igen, men I Delaware denna gång. Johan hade googlat fram ett Cabelas där och det passade bra med lunch. En bisonmacka för Johan och en wild boar till mig till lunch smakade bra. Ett besök på Barnes and Nobles och Target också, sedan vidare till Dover, huvudstad i Delaware, the first state. 

Nästa anhalt Annapolis, huvudstad i Maryland. Det är roligt att köra längs mindre trafikerade vägar i december, det är många som dekorerat sina trädgårdar med ljus och en del har lyckats bättre än sina grannar... Bodde på Country Inns & suites och så blir det resten av resan också. När vi nu är i Harrisburg så tittade vi på kartan och konstaterade att vi kan lägga till en natt i Elizabeth och utgå därifrån de sista dagarna . Vi hade redan tänkt oss 2 nätter men nu blir det 3. Det var länge sedan vi var på Ellis Island, så det får det bli och det tar nog en halv dag. Sedan verkar det som om "min" spritbutik kan ha Jack Daniels 150 års jubileums flaska, så dit får vi också ta oss. 

I morse åkte vi till State capitol i Annapolis och denna byggnad låg på en kulle i historiska kvarter. Det var en rondell runt byggnaden och de som kände till det hela fällde in backspeglarna, för det var ok att parkera på båda sidor av gatan, men trångt... 

Vi hade bestämt oss för att köra till Washington DC och körningen in till stan gick bra, då de flesta hunnit till jobbet innan kl 9, då vi gav oss av. Väl i huvudstaden hittade vi två parkeringsgarage och jag tvingades backa ut ur dem båda, då det visade att de bra priserna de erbjöd förutsatte valet parking och när vi har allt bagage i bilen, nej tack. Så vi fortsatte mer eller mindre i panik ut till Arlington kyrkogården, där vi funderade på att ställa bilen och ta tunnelbanan in till city.  När vi hade parkerat och gått igenom säkerhetskontrollen promenerade vi in på kyrkogården. Eller är begravningsplatsen mer korrekt, kanske. Vi insåg snart att det pågick en begravning och att den inte var helt ordinär. En militär musikorkester, sex svarta hästar som drog kistan som var draperad i flaggan,  övriga militärer därefter och efter det civila klädda i alla möjliga färger...

Körde sedan till Georgetown, en gammal stadsdel som vi tidigare bara besökt som hastigast, hamnade på grund av vägarbete intill nya favoriten TJ maxx och parkeringsgaraget hade hiss som tog oss direkt upp i affären. I dag fyndade jag en klänning och två par byxor, förutom några julklappar...

Ställde sedan in Astrid mot Harrisburg och här hann vi besöka Hollywood casino i närområdet innan vi tog med en pizza hem till hotellrummet. På vägen blev det dock ett Walmart också, och en ölbutik (där de inte sålde mindre än 8-pack), så nu har jag jultröjor för halva december! Har ju av naturliga skäl utrangerat tidigare säsongströjor på grund av viss storleksskillnad. I  morgon börjar vi  Hershey och dess chokladfabrik innan vi tar oss tillbaks till New Jersey igen.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2016  >>
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar