Varmt...

by Kristina 13. juni 2017 20:20

I dag sjönk temperaturen "ända" till 79 grader i samband med att vi körde in i ett rejält regnväder, dagens rekord åt andra hållet blev 99 grader... Det är med andra ord varmt. Och allt som låter så bra i turistbroschyrerna känns inte som ett alternativ i verkligheten. Som San Antonios River walk. Åh vad mysigt att gå längs floden. NEJ, det blev inget med det i den temperaturen.

Men för att beskriva dagen i kronologisk ordning så blev det först Austin och kapitolium som besöktes. Gratis turistparkering upp till 2 timmar var en fin gest. Vi behövde inte ge oss ut på vykortsjakt, för vi hade med ett hemifrån som dykt upp nu när vi flyttat runt våra saker.

Nästa mål var Lockhart, lunch blev det på ett av flera berömda barbeque restauranger på orten; Black's. Jättegod mat, jätteäckliga toaletter. 

Därefter blev det fortsatt tullväg till San Antonio. Astrid ska ha uppdaterad karta, men påstod vi var ute på åkern och åkte, så henne fick vi stänga av. 85 miles var hastighetsbegränsningen där, vilket är det mesta vi varit med om. Vid 80 tangerade det ju Wyoming och Montana, men det var max där uppe i norr.

Bor på Best Western Alamo Suites och det är ju slaget vid The Alamo som ägde rum 1836 som det historiska San Antonio är känt för. Det ledde till att Texas blev en självständig stat i 9 år innan man gick med i den amerikanska federationen. Intressant är att 75 meter från detta historiska monument ligger turistfällor somTussauds vaxkabinett, Ripleys believe it or not,  Guinness rekordhus... Alla i hus som ser ut att vara i alla fall 100 år. Only in America!

I morgon kör vi mot Lubbock, via Texas mittpunkt Brady!

Tags:

Allmänt | Resor

Berglunds och Buicken

by Kristina 13. juni 2017 06:50

Amerikansk bil blev det denna gång och tack och lov för vår kära Halifax hemma som lärt oss hur man hanterar en bil med moderniteter. Vi klarar med andra ord både att starta bil utan nyckel och låsa/låsa upp den. Annars hade vi suttit kvar i parkeringsgaraget fortfarande... Vi är vana vid att hyrbilarna är av enklare slag, men här finns det faktiskt både finesser och lull lull. En mycket praktisk sak är en markering på sidospeglarna i form av en bil och en stjärna. Dessa blir orange när det närmar sig en bil i filen bredvid bakifrån, vilket på något sätt fångar upp döda vinkeln. Det kan nog rädda en och annan från skrap, knölig plåt och ilskna tut. 

Vi körde till Galveston och de historiska kvarteren påminde lite om New Orleans. Tror jag läste någonstans att städerna är ungefär lika gamla.

Vi gick på järnvägsmuseum (här ovanför hälsar jag på en av de väntande passagerarna i den vackra avgångshallen) och såg bilder på orkanen Ike's framfart 2003 (?). Det är hurricane season nu, så väderkanalen får naturligtvis följas, men det gör vi alltid ändå. Just nu snöar det i Sierra Nevada (Kalifornien) och är varmare i New York än här, om så bara några grader, men lite ovanligt är det. Vi hade 94 grader som mest i går. Nu är klockan 7 på morgonen och det är 26 grader Celsius.

I dag kör vi till Austin och San Antonio!  

 

 

 

 

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2017  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar