Atlantic City - Jersey City - 19 mil

by Kristina 18. juni 2011 21:27

Nästa morgon - underbart väder! Men ändå inte riktigt så att man ville gå och bada... På väg till vårt hotell i Jersey City - Double Tree by Hilton - stannade vi först i Jersey Garden och sedan vid kungliga hovleverantören av Absolut Vodka overthere: Shopping Vineyards. Vi bestämde att vi skulle gå på varsitt håll i Jersey Garden och sedan träffas över lunch. Så gjordes också, men efter en runda med shoppingkassar till bilen gick vi en runda till... Reskamraten Carita hittade en jättesnygg väska och Lars kan ha kommit med ett och annat par skor. Vi handlade givetvis på VF-outlet och Johan hittade ett antal cd-skivor till fyndpris på FYE.

Efter detta blev det då en tur till Clifton och butiken för "discount wine and spirits". Denna gång hade jag legat lite lågt och inte beställt i förväg hemifrån. Hittade både en Wild Tea och en Orient Apple. Så här efteråt kan vi konstatera att även om  Absolut Wild Tea liknar Absolut Boston väldigt mycket med smak av svart te och fläder, så är det en liten skillnad i smak. Absolut Orient Apple har dock troligen samma innehåll som både Absolut Brooklyn och Absolut Svea - som kom ut som limited edition i Sverige medan vi var borta.

Så var det sedan dags att komma till hotellet där vi skulle bo de sista 4 nätterna - ett mycket flott hotell på Jersey-sidan med "delvis havsutsikt" för att travestera ur Sällskapsresan. Det låg ett par kvarter från Path-train-stationen Pavona-Newport och endast ett kvarter från ett stort shoppingcenter (med bland annat Disney Store, FYE, Macys och närmare hundra andra butiker och varuhus). Om vi ska jämföra med Manhattan så låg Ground Zero rakt över Hudsonfloden, även om vi inte trodde riktigt på det först, för Freedom Tower hade bokstavligt skjutit i höjden sedan föregående augusti, när vi var i New York senast. Bilen hade vi egentligen två dagar till, men vi hade bestämt oss för att lämna den nästa dag, så vi kom undan med en natts valet parking på hotellet.

Efter att ha tagit en liten paus tog vi tåget in till Manhattan och åt gemensam middag på KFC. Vi försökte att inte titta på skylten så noga, i New York är det ju obligatoriskt för enklare matställen att ange kaloriantal för sina måltider och det är inget man vill veta när det gäller friterad föda...

Vi hamnade på Toys'r'us vid Times Square - det är ett av våra kända toa-ställen i staden och vi besökte faciliteterna även denna gång. I butiken hade de byggt upp en mängd LEGO-byggnader för allmän beskådan. Några dagar senare såg vi att LEGO hade en egen butik vid Rockefeller Center, så de försöker nog att marknadsföra sig på denna sida av Atlanten också.

Tags:

Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar