Mellandagsrea på Väla eller Black Friday på Jersey Gardens?

by Kristina 1. december 2013 06:59

Vi landade tjugo minuter före tidtabell på Newark och immigration gick utöver förväntan bra, när sedan samtliga fyra väskor väntade på oss på bagagebandet, då kunde det inte bli bättre. Det var klart och fint väder, om än lite kallt. När vi tagit Air-train till biluthyrningen kände vi oss på G - nu skulle vi ju bara hämta bilen och köra de få kilometerna till hotellet. Jo tjena. Vi var trea i kön och varje kund tog gott och väl en halvtimme... Det hann börja mörkna ute innan vi var färdiga med all pappersexercis och hade tackat nej till vägtullsbizz men ja till assistansförsäkring och kunde gå ut och välja fordon. Det blev en röd Dodge Caravan från Texas som blir vår kompis den kommande veckan.  Här syns vi ombord på Astrid Viking, förresten.

Nåja, vår egen Astrid fick nästan spel bara när hon skulle assistera oss ut från flygplatsområdet. Väl över på andra sidan i Elizabeth, så var det totalt kaos. Den fil som vi låg i och som skulle svänga höger in mot Jersey Gardens hade tredubbla rader med förhoppningsfulla bilister när vi närmade oss korsningen och en annan van stod plötsligt på snedden på väg in mot andra hållet, mot IKEA, vilket lastbilschauffören som i sista centimeter fick stopp på sitt ekipage, troligen inte tyckte var en bra idé. Troligen inte bilföraren heller, efteråt. Vi hörde tutandet från när lastbilen började bromsa några hundra meter bakom oss och trodde inte riktigt på ett lyckligt slut.

Väl på hotellet var det avspärrat så att endast hotellgäster fick för sig att parkera där och när vi efter att ha gjort oss lite hemmastadda gick över till shoppingcentret förstod vi varför. Man hade parkerat på refuger, snedstreck målade på asfalten betydde bara att man kunde ställa sig där OCH en rad till fick ju plats. Det var helt galet och jag tror att flera bilister bara fick köra runt, runt, medan familjen shoppade. Väl inne blev det lite shopping för oss också och en paus i food courten där vi alla valde att beställa mat från det asiatiska köket.

Efter en rejäl och varierad frukost på hotellet satte vi Astrid mot Washington DC. Pausade tillsammans med ett antal andra på Marylands welcomecenter och ställde där om Astrid att hitta en Bass Pro shop som låg i Hanover. Det kan hända att det blev något handlat där också, man blir faktiskt sugen på att leva vildmarksliv när man går runt i den miljön som finns där. Men det gick fort över.

Efter att Kristina överröstat Astrid och tvingat bilföraren Johan att köra mot Washington istället för Annapolis så behövde vi tre försök innan vi slutligen krånglade oss in till Holiday Inn, Rosslyn. Astrid skulle plötsligt inte prata om avfarter utan sa bara att man skulle ligga till höger och det är inte tillräcklig information. Johan vill här ha ett klargörande att Astrid föredrog vägen till Annapolis en mil till, innan vi skulle svänga av, men den andra vägen går också, vill Kristina lägga till...

Nåja, vi kom fram och vi passade vid incheckningen på att boka in oss på en sightseeing som vi ska ta i dag på förmiddagen. Sedan tog vi Metron till Arlingtonkyrkogården och det är gripande att se alla dessa rader med stenar. Det var ingen speciell utsmyckning kring JFK:s grav, trots att det ju i förra veckan var 50 år sedan mordet på honom, men å andra sidan brinner det ju en evighetslåga där.


Vi beslutade oss för att ta taxi upp till Capitol Brewing och det var mitt livs skruttigaste taxi. Jag säger inte att stötdämparna var dåliga, men de klarade inte riktigt oss tre i baksätet. Eller om det var hela karossen som skrapade i marken emellanåt, vi kom fram i alla fall till korsningen mellan 11 gatan och H gatan och det var ju tur att det var där restaurangen låg. Vår chaufför hade ingen aning.

Vi delade på nachos till förrätt (en gång har jag gjort misstaget att ta denna rätt själv) och fick sedan in pulled pork, hickory burger,crab cakes och ribs. Vår servitör fattade tycke för oss och vi fick både provsmaka andra öl än de vi själva valt i de stora glasen och sedan kom han in med en portion chokladkaka med grädde och vaniljglass. Godaste brownien ever, även om det egentligen inte fick plats med en enda smula... Vi fortsatte till puben Johan och jag hittade under vårt förra besök, intill porten till Chinatown. Det var mer på vilja än annat som vi orkade med varsin öl till innan vi via en julmarknad mellan 9 och 11 gatorna drog oss tillbaks till Metron och hotellet på andra sidan floden. J och E har fått ett stort rum, placerat bakom hisschaktet, vilket innebär att man går genom hela rummet för att komma till hyllan där man hänger av sig sina kläder. J hade också synpunkter på en balk som slutade mitt i taket, men de har minsann två balkonger, vilket är dubbelt så många som vi har i vårt rum. Denna dag verkar bjuda på vackert väder, så vi ser fram emot sevärdheterna innan vi ger oss av norrut mot North Bergen, New Jersey och New York!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar