Aloha!

by Kristina 2. maj 2014 21:29

Uppe med tuppen i dag; eller rättare sagt: uppe med ny flora och fauna! Det är en del av upplevelsen att se och höra andra fåglar än vi har hemma och se krukväxter som höga buskar och träd. Utflykt till Pearl Harbor, där japanerna anföll hela USA:s Stilla Havsflotta den 7 december 1941.


 

USS Arizona Memorial, dit man var tvungen att åka båt. Nu är det vår tur att lägga till. 

Ett av kanontornen syns fortfarande ovanför vattenytan. 

Olja läcker fortfarande, efter mer än 72 år, från fartyget.

Stilstudie av fotograf.

Och detta var motivet jag sökte.

Exotisk natur, med både växter och djur!

 

 

Efteråt fick vi se delar av downtown och även information om hur det är att leva och bo på Hawaii av vår chaufför som kallade sig själv för Sunshine. Hoppade av bussen där vi gått på, vid Ala Moana center som också råkar vara ett stort shoppingcenter. Åt lunch där och sedan tog vi bussen, lokalbussen som logiskt nog kallas TheBus. Vi behövde nämligen komma tillbaks till hotellet och lasta av lite souvenirer samt hämta kameraväskor. Det är inte tillåtet att ta med något kan dölja ett vapen till Pearl Harbor,  så det var fulla fickor men inga väskor med på morgonen.


Efter en kort paus gick vi till några av de byggnader vi passerat med bussen tidigare, bland annat deras kapitolium som ser klart annorlunda ut än andra i vit marmor och stora kupoler från 1700 och 1800 talet. Vidare förbi bilaffärer med Maserati,  Ferrari och Lamborghini för att nämna några. Ytterligare lite shopping och sedan ett desperat letande efter ställe att äta middag på - i downtown tycks allt stänga efter kontorstid. Det blev sportbaren på hotellet tillsammans med fredagsfirande universitetsstudenter.  Nu sovdags igen.

Nummerskyltarna på polisbilarna: HPD - Honolulu Police Department och bussarna heter följdaktligen BUS.

Kulturshow i Ala Moana Center.

Capitolium i Honolulu, USA:s yngsta.

Vacker telefonautomat i Honolulu.

Kung Kamehameha, syns även ofta i Hawaii 5-0.

By the way, do you like Likelike highway?

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2014  >>
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar