Maj 2011 - Tyringe - Köpenhamn - New Jersey

by Kristina 12. juni 2011 18:01

Efter lång väntan (från början var resan tänkt att gå av stapeln senhösten 2010), kom äntligen familjerna Berglund och Johansson i väg till USA i maj 2011. Vi övernattade på Park Inn nära Kastrup (2 metrostationer ifrån flygplatsen - tack Agneta för att vi får vara friends and family med dig!) för att vara helt säkra på att befinna oss i närheten av flygplatsen och inte bli sittande på ett tåg någonstans. Här syns utsikten från hotellrummet, överst den vy som man som stående inne i rummet uppfattade. Bilden nedan kan ha tagits med fotografen hukandes något. Där syns i alla fall avståndet till Hilton och flygledartornet på flygplatsen.

Nästa förmiddag självcheckade vi in på SAS avgång till Newark. Den här gången fanns det inget att välja på - det har tagit tid för flygbranschen att förmå sina kunder att klara av det mesta av arbetet själva. Å andra sidan ska man ändå fram till en disk för bagage-drop, där personalen ska kontrollera att man fortfarande har sitt pass och att man klarat av sina affärer med ESTA.

Vi hade gott om tid att flanera runt på flygplatsen och jag kunde besviket konstatera att Absolut Vodka inte längre hade någon reklam uppsatt. Det är väl de där jämrans fransmännen, de tycker inte att det behövs... Däremot gjorde Famous Grouse reklam vid tax-free shopen. 

 

Vi tog oss igenom passkontrollen till C-gaterna och satte oss där för att invänta avgången. Vi slapp köa i korridoren, de öppnade gaten tidigt. När det återstod en kvart eller så ropade personalen ut i högtalarna att planet tyvärr var överbokat. De behövde en frivillig att avstå sin plats - som ersättning för detta skulle denna lyckliga person få flyga dagen efter, i business class, förutom den vanliga ersättningen med voucher på x hundra euro. Jag sneglade på min man, men insåg att vi nog hade tänkt oss att alla fyra skulle anlända samtidigt, så det blev inget. De fick nog sitt frivilliga avhopp, för de behövde inte ropa igen.   

Flygresan gick bra, vi satt tillsammans i mitten, ganska långt fram, för att vara economy. Jag hade glömt hur entertainersystemet fungerar på SAS och kanske blivit lite bortskämd med andra flygbolag som vi åkt med på sistone, för jag hade nog räknat med att få starta mina filmer när jag ville, och inte när flygbolaget ville. På grund av att fru Johanssons ljud inte fungerade ordentligt såg jag The mechanic två gånger - hon fick låna mina lurar och "mitt" ljud, vilket ledde till att jag hade filmen framför mig, men utan ljud. Å andra sidan gav det mig oanade möjligheter att förvarna om otäcka eller överraskande scener, vilket jag givetvis gärna gjorde. Filmen var helt okej, även om man när man tänker efter kan fundera över hur man känner sådan sympati med en yrkesmördare. Nåja.

Väl framme på Newark gick passkontrollen smidigt, trots ganska långa köer. Väskorna stod och väntade på oss när vi kommit igenom immigration. Sedan tog vi flygplatståget till Dollar, där vi hade vår hyrbil väntande på oss. Vi fick välja själv och tyckte att den röda, Kalifornienregistrerade Dodgen var snyggast.

Att sedan potatischipsen som låg utströdda inne i bilen inte var våra, var en helt annan sak. Jag kan berätta att de fanns kvar när vi lämnade tillbaks den igen...

Resans längd på 10 dagar inkluderade en veckas bilhyra, så planen var att efter en övernattning i New Jersey vid Holland-tunneln skulle vi köra sydväst mot Washington DC.

Astrid visade oss vägen till Holland Motor Lodge, där vi fick utsikt mot gården och Johanssons mot gatan, dvs nerfarten till tunneln. Det blev inga öppna fönster de sov inför... Efter ett besök på Wal-Mart och middagsshopping blev det en tidig kväll på respektive rum...

   

Tags:

Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2018  >>
tiontofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

View posts in large calendar